## Woningwaarde -

Categorieën 

Nieuws en Acties 0   |     Tips en Tricks 1      Binnen- en buitenschilderwerk 0  |     Kleur en verftechnisch advies 0   |
 

Kleine ingrepen voor een hogere woningwaarde

Door Schamp     |     Geplaatst in Tips en Tricks    |     Geplaatst op 29 september 2015     |

 

Kleine ingrepen voor een hogere woningwaarde

Bij het verkopen van uw woning wilt u natuurlijk een zo hoog mogelijk bedrag ontvangen. De woningmarkt is echter nog steeds niet volledig hersteld. Door middel van een aantal kleine ingrepen kan de woningwaarde eenvoudig worden verhoogd.

Een goede eerste indruk

Een eerste indruk is in vele situaties veelbepalend, ook voor een huis. Het is dus belangrijk om de buitenkant van uw woning goed bij te houden. Zorg dat de tuin er niet verwaarloosd uit ziet en kies er eens in de zoveel tijd voor om de gevel te reinigen. Door extreme weersomstandigheden en andere factoren, zoals uitlaatgassen, kan de gevel beschadigen en verkleuren. Door dit te onderhouden verhoogt u de waarde van uw woning. Ook het dak en de kozijnen bepalen voor een groot deel het vooraanzicht van uw woning. U doet er goed aan om ook deze onderdelen van het huis er verzorgd uit te laten zien.

Schilderwerk

Schilderwerk draagt bij aan het uiterlijk van een woning en het is aan te raden om dit dan ook goed te onderhouden. Oud schilderwerk kan namelijk verkleuren door zons invloeden of afbladderen. Het schilderwerk ondervindt last van de weersinvloeden en is daardoor aan de buitenkant sneller aan vervanging toe dan aan de binnenkant. Door het schilderwerk regelmatig te onderhouden zorgt u voor het behouden van de woningwaarde en in sommige gevallen kan deze waarde zelfs stijgen.

Bescherming

Om te voorkomen dat er beschadiging of vervuiling optreedt aan de buitenkant van de woning kunnen er een aantal ingrepen worden gedaan. Een relatief goedkope manier van beschermen is het impregneren van de gevel en coaten van het dak. Bij deze ingreep wordt er een waterafstotende laag aangebracht op zowel de gevel als het dak. Deze laag zorgt ervoor dat de ondergrond geen vocht meer opneemt en maakt het voor mossen en algen onmogelijk om zich aan de gevel of het dak te hechten. Het beschermen van de buitenkant van uw huis zorgt ervoor dat er minder vaak onderhoud nodig is en dit verhoogt de waarde van de woning.

Duurzame woning

Duurzaamheid is een begrip dat steeds meer ter sprake komt. Energie besparen komt in het kader van duurzaamheid aan bod bij woningen. Doordat er per 1 januari 2015 verplicht een energielabel moet worden overhandigd bij de verkoop van een woning, worden mensen zich steeds bewuster van het energieverbruik van een woning. Een lager energieverbruik is goed voor zowel de portemonnee als voor het milieu. Een woning duurzamer maken kan op verschillende manieren. Door middel van isolatie kan het energieverbruik al in grote mate worden terug gedrongen, wist u bijvoorbeeld dat er door de gevel maar liefst 20% van de warmte uit het huis verloren gaat? En via het dak tot wel 30%? Een isolatie van bijvoorbeeld de spouwmuur kan bijdragen aan meer energiebehoud en verdient zichzelf bovendien binnen 4 jaar alweer terug. Naast muur- en dakisolatie kan er ook worden gekozen voor bijvoorbeeld het plaatsen van dubbel glas. Deze isolerende maatregelen verhogen de waarde van de woning aanzienlijk.

Verbouwingen met een groter budget

Heeft u een wat hoger budget en wilt u de waarde van uw woning nog verder verhogen? Dan kunt u kiezen voor grotere ingrepen waar u zelf ook van profiteert. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een dakkapel, deze relatief dure ingreep kan de woningwaarde aanzienlijk verhogen. Een dakkapel zorgt voor een betere uitstraling en een vergroting in woonruimte. Ook door middel van zonnepanelen kan de waarde van uw woning aanzienlijk stijgen. Zonnepanelen wekken energie op vanuit de zon, dit maakt het een duurzame investering. Door middel van zonnepanelen wordt het mogelijk om uw eigen, duurzame energie op te wekken en zo dus energie te besparen.
Er  zijn dus meerdere mogelijkheden om de waarde van uw woning te verhogen. Door middel van kleine, dan wel grote ingrepen, kan de woningwaarde aanzienlijk worden verhoogd. Veel van deze ingrepen betalen zich binnen enkele jaren terug en worden op den duur dus winstgevend. Ook als u niet van plan bent om uw woning op korte termijn te verkopen kan het dus een verstandige keuze zijn om deze werkzaamheden aan uw woning te laten doen.

 

Plaats hier uw reactie

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://www.schildersbedrijf-wijchen.nl/woningwaarde/">
Twitter
LinkedIn
SCHAMP SCHILDERWERKEN
Contact
Vacatures
GET SOCIAL
Faceboook
Google+
Blog
NEEM CONTACT OP
Bel gerust met één van onze medewerkers.
Ze staan klaar om u te helpen.

Tel: +31 (0) 24 206 03 87
E-mail: info@schamp-schilderwerken.nl
Maandag t/m vrijdag van 08:00 – 17:00
Zaterdag van 10:00 – 13:00